Hanuman Chalisa
इस वेबसाइट पर आपको श्री हनुमान चालीसा और हनुमान जी से जुड़ी चीजें मिलेंगी, जैसे श्री हनुमान चालीसा लिरिक्स, फोटो और पीडीएफ, हिंदी, अंग्रेजी और अन्य भाषाओं में उपलब्ध मिलेंगे, हनुमान चालीसा भगवान हनुमान को समर्पित एक प्रमुख हिन्दू धार्मिक भजन है जिसे तुलसीदास ने संस्कृत में लिखा था। यह 40 श्लोकों (चालीसा) से मिलकर बनी है और हिन्दू धर्म के अनुयायियों द्वारा बड़े भक्ति भाव से पठित की जाती है। हनुमान चालीसा में हनुमान जी के गुण, महिमा, और उनकी भक्ति की महत्वपूर्ण कहानियों की प्रशंसा है।
Hanuman Chalisa Lyrics
꧁༒☬ चौपाई ☬༒꧂
श्रीगुरु चरन सरोज रज निज मनु मुकुरु सुधारि ।
बरनउँ रघुबर बिमल जसु जो दायकु फल चारि ॥
बुद्धिहीन तनु जानिके सुमिरौं पवन-कुमार ।
बल बुधि बिद्या देहु मोहिं हरहु कलेस बिकार ॥
꧁༒☬ चौपाई ☬༒꧂
जय हनुमान ज्ञान गुन सागर ।
जय कपीस तिहुँ लोक उजागर ॥
राम दूत अतुलित बल धामा ।
अंजनि पुत्र पवनसुत नामा ॥
महाबीर बिक्रम बजरंगी ।
कुमति निवार सुमति के संगी ॥
कंचन बरन बिराज सुबेसा ।
कानन कुण्डल कुँचित केसा ॥४
हाथ बज्र अरु ध्वजा बिराजै ।
काँधे मूँज जनेउ साजै ॥
शंकर स्वयं/सुवन केसरी नंदन ।
तेज प्रताप महा जगवंदन ॥
बिद्यावान गुनी अति चातुर ।
राम काज करिबे को आतुर ॥
प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया ।
राम लखन सीता मन बसिया ॥८
सूक्ष्म रूप धरि सियहिं दिखावा ।
बिकट रूप धरि लंक जरावा ॥
भीम रूप धरि असुर सँहारे ।
रामचन्द्र के काज सँवारे ॥
लाय सजीवन लखन जियाए ।
श्री रघुबीर हरषि उर लाये ॥
रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई ।
तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई ॥१२
सहस बदन तुम्हरो जस गावैं ।
अस कहि श्रीपति कण्ठ लगावैं ॥
सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा ।
नारद सारद सहित अहीसा ॥
जम कुबेर दिगपाल जहाँ ते ।
कबि कोबिद कहि सके कहाँ ते ॥
तुम उपकार सुग्रीवहिं कीह्ना ।
राम मिलाय राज पद दीह्ना ॥१६
तुम्हरो मंत्र बिभीषण माना ।
लंकेश्वर भए सब जग जाना ॥
जुग सहस्त्र जोजन पर भानु ।
लील्यो ताहि मधुर फल जानू ॥
प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माहीं ।
जलधि लाँघि गये अचरज नाहीं ॥
दुर्गम काज जगत के जेते ।
सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते ॥२०
राम दुआरे तुम रखवारे ।
होत न आज्ञा बिनु पैसारे ॥
सब सुख लहै तुम्हारी सरना ।
तुम रक्षक काहू को डरना ॥
आपन तेज सम्हारो आपै ।
तीनों लोक हाँक तै काँपै ॥
भूत पिशाच निकट नहिं आवै ।
महावीर जब नाम सुनावै ॥२४
नासै रोग हरै सब पीरा ।
जपत निरंतर हनुमत बीरा ॥
संकट तै हनुमान छुडावै ।
मन क्रम बचन ध्यान जो लावै ॥
सब पर राम तपस्वी राजा ।
तिनके काज सकल तुम साजा ॥
और मनोरथ जो कोई लावै ।
सोई अमित जीवन फल पावै ॥२८
चारों जुग परताप तुम्हारा ।
है परसिद्ध जगत उजियारा ॥
साधु सन्त के तुम रखवारे ।
असुर निकंदन राम दुलारे ॥
अष्ट सिद्धि नौ निधि के दाता ।
अस बर दीन जानकी माता ॥
राम रसायन तुम्हरे पासा ।
सदा रहो रघुपति के दासा ॥३२
तुम्हरे भजन राम को पावै ।
जनम जनम के दुख बिसरावै ॥
अंतकाल रघुवरपुर जाई ।
जहाँ जन्म हरिभक्त कहाई ॥
और देवता चित्त ना धरई ।
हनुमत सेइ सर्ब सुख करई ॥
संकट कटै मिटै सब पीरा ।
जो सुमिरै हनुमत बलबीरा ॥३६
जै जै जै हनुमान गोसाईं ।
कृपा करहु गुरुदेव की नाईं ॥
जो सत बार पाठ कर कोई ।
छूटहि बंदि महा सुख होई ॥
जो यह पढ़ै हनुमान चालीसा ।
होय सिद्धि साखी गौरीसा ॥
तुलसीदास सदा हरि चेरा ।
कीजै नाथ हृदय मह डेरा ॥४०
꧁༒☬ दोहा☬༒꧂
पवन तनय संकट हरन, मंगल मूरति रूप ।
राम लखन सीता सहित, हृदय बसहु सुर भूप ॥
Doha
Shri Guru Charan Sarooja-raj Nija manu Mukura Sudhaari
Baranau Rahubhara Bimala Yasha Jo Dayaka Phala Chari
Budhee-Heen Thanu Jannikay Sumirow Pavana Kumara
Bala-Budhee Vidya Dehoo Mohee Harahu Kalesha Vikaara
Chaupai
Jai Hanuman gyan gun sagar
Jai Kapis tihun lok ujagar
Ram doot atulit bal dhama
Anjaani-putra Pavan sut nama
Mahabir Bikram Bajrangi
Kumati nivar sumati Ke sangi
Kanchan varan viraj subesa
Kanan Kundal Kunchit Kesha
Hath Vajra Aur Dhuvaje Viraje
Kaandhe moonj janehu sajai
Sankar suvan kesri Nandan
Tej prataap maha jag vandan
Vidyavaan guni ati chatur
Ram kaj karibe ko aatur
Prabu charitra sunibe-ko rasiya
Ram Lakhan Sita man Basiya
Sukshma roop dhari Siyahi dikhava
Vikat roop dhari lank jarava
Bhima roop dhari asur sanghare
Ramachandra ke kaj sanvare
Laye Sanjivan Lakhan Jiyaye
Shri Raghuvir Harashi ur laye
Raghupati Kinhi bahut badai
Tum mam priye Bharat-hi-sam bhai
Sahas badan tumharo yash gaave
Asa-kahi Shripati kanth lagaave
Sankadhik Brahmaadi Muneesa
Narad-Sarad sahit Aheesa
Yam Kuber Digpaal Jahan te
Kavi kovid kahi sake kahan te
Tum upkar Sugreevahin keenha
Ram milaye rajpad deenha
Tumharo mantra Vibheeshan maana
Lankeshwar Bhaye Sub jag jana
Yug sahastra jojan par Bhanu
Leelyo tahi madhur phal janu
Prabhu mudrika meli mukh mahee
Jaladhi langhi gaye achraj nahee
Durgaam kaj jagath ke jete
Sugam anugraha tumhre tete
Ram dwaare tum rakhvare
Hoat na agya binu paisare
Sub sukh lahae tumhari sar na
Tum rakshak kahu ko dar naa
Aapan tej samharo aapai
Teenhon lok hank te kanpai
Bhoot pisaach Nikat nahin aavai
Mahavir jab naam sunavae
Nase rog harae sab peera
Japat nirantar Hanumant beera
Sankat se Hanuman chudavae
Man Karam Vachan dyan jo lavai
Sab par Ram tapasvee raja
Tin ke kaj sakal Tum saja
Aur manorath jo koi lavai
Sohi amit jeevan phal pavai
Charon Yug partap tumhara
Hai persidh jagat ujiyara
Sadhu Sant ke tum Rakhware
Asur nikandan Ram dulhare
Ashta-sidhi nav nidhi ke dhata
As-var deen Janki mata
Ram rasayan tumhare pasa
Sada raho Raghupati ke dasa
Tumhare bhajan Ram ko pavai
Janam-janam ke dukh bisraavai
Anth-kaal Raghuvir pur jayee
Jahan janam Hari-Bakht Kahayee
Aur Devta Chit na dharehi
Hanumanth se hi sarve sukh karehi
Sankat kate-mite sab peera
Jo sumirai Hanumat Balbeera
Jai Jai Jai Hanuman Gosahin
Kripa Karahu Gurudev ki nyahin
Jo sat bar path kare kohi
Chutehi bandhi maha sukh hohi
Jo yah padhe Hanuman Chalisa
Hoye siddhi sakhi Gaureesa
Tulsidas sada hari chera
Keejai Nath Hridaye mein dera
Doha
Pavan Tanay Sankat Harana
Mangala Murati Roop
Ram Lakhana Sita Sahita
Hriday Basahu Soor Bhoop
-: தோஹா :-
ஶ்ரீ குரு சரண ஸரோஜ ரஜ னிஜமன முகுர ஸுதாரி |
வரணௌ ரகுவர விமலயஶ ஜோ தாயக பலசாரி ||
புத்திஹீன தனுஜானிகை ஸுமிரௌ பவன குமார |
பல புத்தி வித்யா தேஹு மோஹி ஹரஹு கலேஶ விகார் ||
-: சௌபாஈ :-
ஜய ஹனுமான ஜ்ஞான குண ஸாகர |
ஜய கபீஶ திஹு லோக உஜாகர ||
ராமதூத அதுலித பலதாமா |
அம்ஜனி புத்ர பவனஸுத னாமா || 1
மஹாவீர விக்ரம பஜரங்கீ |
குமதி னிவார ஸுமதி கே ஸங்கீ ||
கம்சன வரண விராஜ ஸுவேஶா |
கானன கும்டல கும்சித கேஶா || 2
ஹாதவஜ்ர ஔ த்வஜா விராஜை |
காம்தே மூம்ஜ ஜனேவூ ஸாஜை ||
ஶம்கர ஸுவன கேஸரீ னன்தன |
தேஜ ப்ரதாப மஹாஜக வன்தன || 3
வித்யாவான குணீ அதி சாதுர |
ராம காஜ கரிவே கோ ஆதுர ||
ப்ரபு சரித்ர ஸுனிவே கோ ரஸியா |
ராமலகன ஸீதா மன பஸியா || 4
ஸூக்ஷ்ம ரூபதரி ஸியஹி திகாவா |
விகட ரூபதரி லம்க ஜராவா ||
பீம ரூபதரி அஸுர ஸம்ஹாரே |
ராமசம்த்ர கே காஜ ஸம்வாரே || 5
லாய ஸம்ஜீவன லகன ஜியாயே |
ஶ்ரீ ரகுவீர ஹரஷி உரலாயே ||
ரகுபதி கீன்ஹீ பஹுத படாயீ |
தும மம ப்ரிய பரதஹி ஸம பாயீ ||6
ஸஹஸ வதன தும்ஹரோ யஶகாவை |
அஸ கஹி ஶ்ரீபதி கண்ட லகாவை ||
ஸனகாதிக ப்ரஹ்மாதி முனீஶா |
னாரத ஶாரத ஸஹித அஹீஶா || 7
யம குபேர திகபால ஜஹாம் தே |
கவி கோவித கஹி ஸகே கஹாம் தே ||
தும உபகார ஸுக்ரீவஹி கீன்ஹா |
ராம மிலாய ராஜபத தீன்ஹா || 8
தும்ஹரோ மன்த்ர விபீஷண மானா |
லம்கேஶ்வர பயே ஸப ஜக ஜானா ||
யுக ஸஹஸ்ர யோஜன பர பானூ |
லீல்யோ தாஹி மதுர பல ஜானூ || 9
ப்ரபு முத்ரிகா மேலி முக மாஹீ |
ஜலதி லாம்கி கயே அசரஜ னாஹீ ||
துர்கம காஜ ஜகத கே ஜேதே |
ஸுகம அனுக்ரஹ தும்ஹரே தேதே ||10
Hanuman Chalisa In Tamil Lyrics
ராம துஆரே தும ரகவாரே |
ஹோத ன ஆஜ்ஞா பினு பைஸாரே ||
ஸப ஸுக லஹை தும்ஹாரீ ஶரணா |
தும ரக்ஷக காஹூ கோ டர னா || 11
ஆபன தேஜ துமஹாரோ ஆபை |
தீனோம் லோக ஹாம்க தே காம்பை ||
பூத பிஶாச னிகட னஹி ஆவை |
மஹவீர ஜப னாம ஸுனாவை || 12
னாஸை ரோக ஹரை ஸப பீரா |
ஜபத னிரம்தர ஹனுமத வீரா ||
ஸம்கட ஸேம் ஹனுமான சுடாவை |
மன க்ரம வசன த்யான ஜோ லாவை || 13
ஸப பர ராம தபஸ்வீ ராஜா |
தினகே காஜ ஸகல தும ஸாஜா ||
ஔர மனோரத ஜோ கோயி லாவை |
தாஸு அமித ஜீவன பல பாவை || 14
சாரோ யுக பரிதாப தும்ஹாரா |
ஹை பரஸித்த ஜகத உஜியாரா ||
ஸாது ஸன்த கே தும ரகவாரே |
அஸுர னிகன்தன ராம துலாரே || 15
அஷ்டஸித்தி னவ னிதி கே தாதா |
அஸ வர தீன்ஹ ஜானகீ மாதா ||
ராம ரஸாயன தும்ஹாரே பாஸா |
ஸாத ரஹோ ரகுபதி கே தாஸா ||16
தும்ஹரே பஜன ராமகோ பாவை |
ஜன்ம ஜன்ம கே துக பிஸராவை ||
அம்த கால ரகுவர புரஜாயீ |
ஜஹாம் ஜன்ம ஹரிபக்த கஹாயீ || 17
ஔர தேவதா சித்த ன தரயீ |
ஹனுமத ஸேயி ஸர்வ ஸுக கரயீ ||
ஸம்கட கடை மிடை ஸப பீரா |
ஜோ ஸுமிரை ஹனுமத பல வீரா || 18
ஜை ஜை ஜை ஹனுமான கோஸாயீ |
க்றுபா கரோ குருதேவ கீ னாயீ ||
ஜோ ஶத வார பாட கர கோயீ |
சூடஹி பன்தி மஹா ஸுக ஹோயீ || 19
ஜோ யஹ படை ஹனுமான சாலீஸா |
ஹோய ஸித்தி ஸாகீ கௌரீஶா ||
துலஸீதாஸ ஸதா ஹரி சேரா |
கீஜை னாத ஹ்றுதய மஹ டேரா || 20
-: தோஹா :-
பவன தனய ஸங்கட ஹரண – மங்கள மூரதி ரூப் |
ராம லகன ஸீதா ஸஹித – ஹ்றுதய பஸஹு ஸுரபூப்
-: దోహా :-
శ్రీ గురు చరణ సరోజ రజ నిజమన ముకుర సుధారి |
వరణౌ రఘువర విమల యశ జో దాయక ఫలచారి ||
బుద్ధిహీన తను జానికే సుమిరౌ పవనకుమార |
బల బుద్ధి విద్యా దేహు మోహి హరహు కలేశ వికార ||
– : చౌపాఈ :-
జయ హనుమాన జ్ఞానగుణసాగర |
జయ కపీశ తిహు లోక ఉజాగర ||
రామదూత అతులిత బలధామా |
అంజనిపుత్ర పవనసుత నామా ||
మహావీర విక్రమ బజరంగీ |
కుమతి నివార సుమతి కే సంగీ ||
కంచన వరణ విరాజ సువేశా |
కానన కుండల కుంచిత కేశా ||
హాథ వజ్ర ఔరు ధ్వజా విరాజై |
కాంధే మూంజ జనేవూ సాజై ||
శంకర సువన కేసరీనందన |
తేజ ప్రతాప మహా జగవందన ||
విద్యావాన గుణీ అతిచాతుర |
రామ కాజ కరివే కో ఆతుర ||
ప్రభు చరిత్ర సునివే కో రసియా |
రామ లఖన సీతా మన బసియా ||
సూక్ష్మరూప ధరి సియహి దిఖావా |
వికటరూప ధరి లంక జరావా ||
భీమరూప ధరి అసుర సంహారే |
రామచంద్ర కే కాజ సంవారే ||
లాయ సంజీవన లఖన జియాయే |
శ్రీరఘువీర హరషి వుర లాయే ||
రఘుపతి కీన్హీ బహుత బడాయీ |
తుమ మమ ప్రియ భరత సమ భాయీ ||
సహస వదన తుమ్హరో యశ గావై |
అస కహి శ్రీపతి కంఠ లగావై ||
సనకాదిక బ్రహ్మాది మునీశా |
నారద శారద సహిత అహీశా ||
యమ కుబేర దిగపాల జహాఁ తే |
కవి కోవిద కహి సకే కహాఁ తే ||
తుమ ఉపకార సుగ్రీవహి కీన్హా |
రామ మిలాయ రాజ పద దీన్హా ||
తుమ్హరో మంత్ర విభీషణ మానా |
లంకేశ్వర భయ సబ జగ జానా ||
యుగ సహస్ర యోజన పర భానూ |
లీల్యో తాహి మధుర ఫల జానూ ||
ప్రభు ముద్రికా మేలి ముఖ మాహీ |
జలధి లాంఘి గయే అచరజ నాహీ ||
దుర్గమ కాజ జగత కే జేతే |
సుగమ అనుగ్రహ తుమ్హరే తేతే ||
రామ దువారే తుమ రఖవారే |
హోత న ఆజ్ఞా బిను పైసారే ||
సబ సుఖ లహై తుమ్హారీ శరణా |
తుమ రక్షక కాహూ కో డరనా ||
ఆపన తేజ సంహారో ఆపై |
తీనోఁ లోక హాంక తేఁ కాంపై ||
భూత పిశాచ నికట నహిఁ ఆవై |
మహావీర జబ నామ సునావై ||
Hanuman Chalisa In Telugu Lyrics
నాసై రోగ హరై సబ పీరా |
జపత నిరంతర హనుమత వీరా ||
సంకటసే హనుమాన ఛుడావై |
మన క్రమ వచన ధ్యాన జో లావై ||
సబ పర రామ తపస్వీ రాజా |
తిన కే కాజ సకల తుమ సాజా ||
ఔర మనోరథ జో కోయీ లావై |
తాసు అమిత జీవన ఫల పావై ||
చారోఁ యుగ ప్రతాప తుమ్హారా |
హై పరసిద్ధ జగత ఉజియారా ||
సాధుసంతకే తుమ రఖవారే |
అసుర నికందన రామ దులారే ||
అష్ట సిద్ధి నవ నిధి కే దాతా |
అసవర దీన్హ జానకీ మాతా ||
రామ రసాయన తుమ్హరే పాసా |
సదా రహో రఘుపతి కే దాసా ||
తుమ్హరే భజన రామ కో పావై |
జన్మ జన్మ కే దుఖ బిసరావై ||
అంతకాల రఘుపతి పుర జాయీ |
జహాఁ జన్మ హరిభక్త కహాయీ ||
ఔర దేవతా చిత్త న ధరయీ |
హనుమత సేయి సర్వసుఖకరయీ ||
సంకట హరై మిటై సబ పీరా |
జో సుమిరై హనుమత బలవీరా ||
జై జై జై హనుమాన గోసాయీ |
కృపా కరహు గురు దేవ కీ నాయీ ||
యహ శతవార పాఠ కర జోయీ |
ఛూటహి బంది మహాసుఖ హోయీ ||
జో యహ పఢై హనుమాన చాలీసా |
హోయ సిద్ధి సాఖీ గౌరీసా ||
తులసీదాస సదా హరి చేరా |
కీజై నాథ హృదయ మహ డేరా ||
– : దోహా :-
పవనతనయ సంకట హరణ
మంగళ మూరతి రూప ||
రామ లఖన సీతా సహిత
హృదయ బసహు సుర భూప ||
ଦୋହା
ଶ୍ରୀ ଗୁରୁ ଚରଣ ସରୋଜ ରଜ ନିଜମନ ମୁକୁର ସୁଧାରି |
ଵରଣୌ ରଘୁଵର ଵିମଲୟଶ ଜୋ ଦାୟକ ଫଲଚାରି ||
ବୁଦ୍ଧିହୀନ ତନୁଜାନିକୈ ସୁମିରୌ ପଵନ କୁମାର |
ବଲ ବୁଦ୍ଧି ଵିଦ୍ୟା ଦେହୁ ମୋହି ହରହୁ କଲେଶ ଵିକାର ||
ଧ୍ୟାନମ
ଗୋଷ୍ପଦୀକୃତ ଵାରାଶିଂ ମଶକୀକୃତ ରାକ୍ଷସମ |
ରାମାୟଣ ମହାମାଲା ରତ୍ନଂ ଵଂଦେ ଅନିଲାତ୍ମଜମ ||
ୟତ୍ର ୟତ୍ର ରଘୁନାଥ କୀର୍ତନଂ ତତ୍ର ତତ୍ର କୃତମସ୍ତକାଂଜଲିମ |
ଭାଷ୍ପଵାରି ପରିପୂର୍ଣ ଲୋଚନଂ ମାରୁତିଂ ନମତ ରାକ୍ଷସାଂତକମ ||
ଚୌପାଈ
ଜୟ ହନୁମାନ ଜ୍ଞାନ ଗୁଣ ସାଗର |
ଜୟ କପୀଶ ତିହୁ ଲୋକ ଉଜାଗର || 1 ||
ରାମଦୂତ ଅତୁଲିତ ବଲଧାମା |
ଅଂଜନି ପୁତ୍ର ପଵନସୁତ ନାମା || 2 ||
ମହାଵୀର ଵିକ୍ରମ ବଜରଙ୍ଗୀ |
କୁମତି ନିଵାର ସୁମତି କେ ସଙ୍ଗୀ ||3 ||
କଂଚନ ଵରଣ ଵିରାଜ ସୁଵେଶା |
କାନନ କୁଂଡଲ କୁଂଚିତ କେଶା || 4 ||
ହାଥଵଜ୍ର ଔ ଧ୍ଵଜା ଵିରାଜୈ |
କାଂଥେ ମୂଂଜ ଜନେଵୂ ସାଜୈ || 5||
ଶଂକର ସୁଵନ କେସରୀ ନନ୍ଦନ |
ତେଜ ପ୍ରତାପ ମହାଜଗ ଵନ୍ଦନ || 6 ||
ଵିଦ୍ୟାଵାନ ଗୁଣୀ ଅତି ଚାତୁର |
ରାମ କାଜ କରିଵେ କୋ ଆତୁର || 7 ||
ପ୍ରଭୁ ଚରିତ୍ର ସୁନିଵେ କୋ ରସିୟା |
ରାମଲଖନ ସୀତା ମନ ବସିୟା || 8||
ସୂକ୍ଷ୍ମ ରୂପଧରି ସିୟହି ଦିଖାଵା |
ଵିକଟ ରୂପଧରି ଲଂକ ଜରାଵା || 9 ||
ଭୀମ ରୂପଧରି ଅସୁର ସଂହାରେ |
ରାମଚଂଦ୍ର କେ କାଜ ସଂଵାରେ || 10 ||
ଲାୟ ସଂଜୀଵନ ଲଖନ ଜିୟାୟେ |
ଶ୍ରୀ ରଘୁଵୀର ହରଷି ଉରଲାୟେ || 11 ||
ରଘୁପତି କୀନ୍ହୀ ବହୁତ ବଡାୟୀ |
ତୁମ ମମ ପ୍ରିୟ ଭରତହି ସମ ଭାୟୀ || 12 ||
ସହସ ଵଦନ ତୁମ୍ହରୋ ୟଶଗାଵୈ |
ଅସ କହି ଶ୍ରୀପତି କଣ୍ଠ ଲଗାଵୈ || 13 ||
ସନକାଦିକ ବ୍ରହ୍ମାଦି ମୁନୀଶା |
ନାରଦ ଶାରଦ ସହିତ ଅହୀଶା || 14 ||
ୟମ କୁବେର ଦିଗପାଲ ଜହାଂ ତେ |
କଵି କୋଵିଦ କହି ସକେ କହାଂ ତେ || 15 ||
ତୁମ ଉପକାର ସୁଗ୍ରୀଵହି କୀନ୍ହା |
ରାମ ମିଲାୟ ରାଜପଦ ଦୀନ୍ହା || 16 ||
ତୁମ୍ହରୋ ମନ୍ତ୍ର ଵିଭୀଷଣ ମାନା |
ଲଂକେଶ୍ୱର ଭୟେ ସବ ଜଗ ଜାନା || 17 ||
ୟୁଗ ସହସ୍ର ୟୋଜନ ପର ଭାନୂ |
ଲୀଲ୍ୟୋ ତାହି ମଧୁର ଫଲ ଜାନୂ || 18 ||
ପ୍ରଭୁ ମୁଦ୍ରିକା ମେଲି ମୁଖ ମାହୀ |
ଜଲଧି ଲାଂଘି ଗୟେ ଅଚରଜ ନାହୀ || 19 ||
ଦୁର୍ଗମ କାଜ ଜଗତ କେ ଜେତେ |
ସୁଗମ ଅନୁଗ୍ରହ ତୁମ୍ହରେ ତେତେ || 20 ||
Hanuman Chalisa in odia Lyrics
ରାମ ଦୁଆରେ ତୁମ ରଖଵାରେ |
ହୋତ ନ ଆଜ୍ଞା ବିନୁ ପୈସାରେ || 21 ||
ସବ ସୁଖ ଲହୈ ତୁମ୍ହାରୀ ଶରଣା |
ତୁମ ରକ୍ଷକ କାହୂ କୋ ଡର ନା || 22 ||
ଆପନ ତେଜ ତୁମ୍ହାରୋ ଆପୈ |
ତୀନୋଂ ଲୋକ ହାଂକ ତେ କାଂପୈ || 23 ||
ଭୂତ ପିଶାଚ ନିକଟ ନହି ଆଵୈ |
ମହଵୀର ଜବ ନାମ ସୁନାଵୈ || 24 ||
ନାସୈ ରୋଗ ହରୈ ସବ ପୀରା |
ଜପତ ନିରଂତର ହନୁମତ ଵୀରା || 25 ||
ସଂକଟ ସେଂ ହନୁମାନ ଛୁଡାଵୈ |
ମନ କ୍ରମ ଵଚନ ଧ୍ୟାନ ଜୋ ଲାଵୈ || 26 ||
ସବ ପର ରାମ ତପସ୍ଵୀ ରାଜା |
ତିନକେ କାଜ ସକଲ ତୁମ ସାଜା || 27 ||
ଔର ମନୋରଧ ଜୋ କୋୟି ଲାଵୈ |
ତାସୁ ଅମିତ ଜୀଵନ ଫଲ ପାଵୈ || 28 ||
ଚାରୋ ୟୁଗ ପରିତାପ ତୁମ୍ହାରା |
ହୈ ପରସିଦ୍ଧ ଜଗତ ଉଜିୟାରା || 29 ||
ସାଧୁ ସନ୍ତ କେ ତୁମ ରଖୱାରେ |
ଅସୁର ନିକନ୍ଦନ ରାମ ଦୁଲାରେ || 30 ||
ଅଷ୍ଠସିଦ୍ଧି ନଵ ନିଧି କେ ଦାତା |
ଅସ ଵର ଦୀନ୍ହ ଜାନକୀ ମାତା || 31 ||
ରାମ ରସାୟନ ତୁମ୍ହାରେ ପାସା |
ସାଦ ରହୋ ରଘୁପତି କେ ଦାସା || 32 ||
ତୁମ୍ହରେ ଭଜନ ରାମକୋ ପାଵୈ |
ଜନ୍ମ ଜନ୍ମ କେ ଦୁଖ ବିସରାଵୈ || 33 ||
ଅଂତ କାଲ ରଘୁଵର ପୁରଜାୟୀ |
ଜହାଂ ଜନ୍ମ ହରିଭକ୍ତ କହାୟୀ || 34 ||
ଔର ଦେଵତା ଚିତ୍ତ ନ ଧରୟୀ |
ହନୁମତ ସେୟି ସର୍ଵ ସୁଖ କରୟୀ || 35 ||
ସଂକଟ କଟୈ ମିଟୈ ସବ ପୀରା |
ଜୋ ସୁମିରୈ ହନୁମତ ବଲ ଵୀରା || 36 ||
ଜୈ ଜୈ ଜୈ ହନୁମାନ ଗୋସାୟୀ |
କୃପା କରୋ ଗୁରୁଦେଵ କୀ ନାୟୀ || 37 ||
ଜୋ ଶତ ଵାର ପାଠ କର କୋୟୀ |
ଛୂଟହି ବନ୍ଦି ମହା ସୁଖ ହୋୟୀ || 38 ||
ଜୋ ୟହ ପଡୈ ହନୁମାନ ଚାଲୀସା |
ହୋୟ ସିଦ୍ଧି ସାଖୀ ଗୌରୀଶା || 39 ||
ତୁଲସୀଦାସ ସଦା ହରି ଚେରା |
କୀଜୈ ନାଥ ହୃଦୟ ମହ ଡେରା || 40 ||
ଦୋହା
ପଵନ ତନୟ ସଙ୍କଟ ହରଣ – ମଙ୍ଗଳ ମୂରତି ରୂପ |
ରାମ ଲଖନ ସୀତା ସହିତ – ହୃଦୟ ବସହୁ ସୁରଭୂପ ||
Hanuman Chalisa in Marathi || श्री हनुमान चालीसा मराठी
|| दोहा ||
श्री गुरु चरण सरोज रज निजमन मुकुर सुधारि,
वरणौ रघुवर विमलयश जो दायक फलचारि.
बुद्धिहीन तनुजानिकै सुमिरौ पवन कुमार,
बल बुद्धि विद्या देहु मोहि हरहु कलेश विकार्.
|| चौपाई ||
जय हनुमान ज्ञान गुण सागर |
जय कपीश तिहु लोक उजागर ||१||
रामदूत अतुलित बलधामा |
अंजनि पुत्र पवनसुत नामा ||२||
महावीर विक्रम बजरंगी |
कुमति निवार सुमति के संगी ||३||
कंचन वरण विराज सुवेशा |
कानन कुंडल कुंचित केशा ||४||
हाथवज्र औ ध्वजा विराजै |
कांथे मूंज जनेवू साजै ||५||
शंकर सुवन केसरी नंदन |
तेज प्रताप महाजग वंदन ||६||
विद्यावान गुणी अति चातुर |
राम काज करिवे को आतुर ||७||
प्रभु चरित्र सुनिवे को रसिया |
रामलखन सीता मन बसिया ||८||
सूक्ष्म रूपधरि सियहि दिखावा |
विकट रूपधरि लंक जरावा ||९||
भीम रूपधरि असुर संहारे |
रामचंद्र के काज संवारे ||१०||
लाय संजीवन लखन जियाये |
श्री रघुवीर हरषि उरलाये ||११||
रघुपति कीन्ही बहुत बडायी |
तुम मम प्रिय भरतहि सम भायी ||१२||
सहस वदन तुम्हरो यशगावै |
अस कहि श्रीपति कंठ लगावै ||१३||
सनकादिक ब्रह्मादि मुनीशा |
नारद शारद सहित अहीशा ||१४||
यम कुबेर दिगपाल जहां ते |
कवि कोविद कहि सके कहां ते ||१५||
तुम उपकार सुग्रीवहि कीन्हा |
राम मिलाय राजपद दीन्हा ||१६||
तुम्हरो मंत्र विभीषण माना |
लंकेश्वर भये सब जग जाना ||१७||
युग सहस्र योजन पर भानू |
लील्यो ताहि मधुर फल जानू ||१८||
प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माही |
जलधि लांघि गये अचरज नाही ||१९||
दुर्गम काज जगत के जेते |
सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते ||२०||
राम दुआरे तुम रखवारे |
होत न आज्ञा बिनु पैसारे ||२१||
सब सुख लहै तुम्हारी शरणा |
तुम रक्षक काहू को डर ना ||२२||
आपन तेज तुम्हारो आपै |
तीनों लोक हांक ते कांपै ||२३||
भूत पिशाच निकट नहि आवै |
महवीर जब नाम सुनावै ||२४||
नासै रोग हरै सब पीरा |
जपत निरंतर हनुमत वीरा ||२५||
संकट सें हनुमान छुडावै |
मन क्रम वचन ध्यान जो लावै ||२६||
सब पर राम तपस्वी राजा |
तिनके काज सकल तुम साजा ||२७||
और मनोरध जो कोयि लावै |
तासु अमित जीवन फल पावै ||२८||
चारो युग परिताप तुम्हारा |
है परसिद्ध जगत उजियारा ||२९||
साधु संत के तुम रखवारे |
असुर निकंदन राम दुलारे ||३०||
अष्ठसिद्धि नव निधि के दाता |
अस वर दीन्ह जानकी माता ||३१||
राम रसायन तुम्हारे पासा |
साद रहो रघुपति के दासा ||३२||
तुम्हरे भजन रामको पावै |
जन्म जन्म के दुख बिसरावै ||३३||
अंत काल रघुवर पुरजायी |
जहां जन्म हरिभक्त कहायी ||३४||
और देवता चित्त न धरयी |
हनुमत सेयि सर्व सुख करयी ||३५||
संकट कटै मिटै सब पीरा |
जो सुमिरै हनुमत बल वीरा ||३६||
जै जै जै हनुमान गोसायी |
कृपा करो गुरुदेव की नायी ||३७||
जो शत वार पाठ कर कोयी |
छूटहि बंदि महा सुख होयी ||३८||
जो यह पडै हनुमान चालीसा |
होय सिद्धि साखी गौरीशा ||३९||
तुलसीदास सदा हरि चेरा |
कीजै नाथ हृदय मह डेरा ||४०||
|| दोहा ||
पवन तनय संकट हरण मंगल मूरति रूप्,
राम लखन सीता सहित हृदय बसहु सुरभूप्.
सियावर रामचंद्रकी जय, पवनसुत हनुमानकी जय,
बोलो भायी सब संतनकी जय.
Hanuman Chalisa PDF Download.
अगर आप हनुमान चालीसा पीडीएफ डाउनलोड (hanuman chalisa pdf downloads) करना चाहते हैं। निचे दिए गए टैब में हम आपके लिए विभिन्न भाषाओं में हनुमान चालीसा पीडीएफ डाउनलोड करने के लिए दिए गए हैं। आप दिए गए Download Button Link पर क्लिक कर सकते हैं और इसे अपने डिवाइस में सेव कर सकते हैं।
Shri Hanuman Chalisa Lyrics PDF In Hindi –
If you want to download Shri hanuman chalisa lyrics pdf in hindi then you can download Shri hanuman chalisa lyrics pdf in hindi by clicking on download button below
And save on your device hindi Hanuman Chalisa Pdf its free for download.
Shri Hanuman Chalisa Lyrics PDF In English –
If you want to download Shri hanuman chalisa lyrics pdf in English then you can download Shri hanuman chalisa lyrics pdf in English by clicking on download button below.
And save on your device English Hanuman Chalisa Pdf its free for download.
Hanuman Chalisa PDF In Kanada –
If you want to download hanuman chalisa pdf in kanada then you can download hanuman chalisa pdf in hindi by clicking on download button below.
And save on your device Kanada Hanuman Chalisa Pdf its free for download.
Hanuman Chalisa PDF In Odia
If you want to download hanuman chalisa pdf in Odia then you can download hanuman chalisa pdf in hindi by clicking on download button below.
And save on your device odia Hanuman Chalisa Pdf its free for download.
Hanuman Chalisa PDF In Marathi –
If you want to download hanuman chalisa pdf in marathi then you can download hanuman chalisa pdf in hindi by clicking on download button below.
And save on your device marathi Hanuman Chalisa Pdf its free for download.
Hanuman Chalisa Mp3 Download.
अगर आप श्री हनुमान चालीसा लिरिक्स Mp3 फाइल डाउनलोड करना चाहते हैं तो उसके लिए हमने श्री हनुमान चालीसा m के लिंक दिए हैं जहां से आप श्री हनुमान चालीसा डाउनलोड करने के साथ-साथ ऑनलाइन सुन भी सकते हैं।
Download Hanuman Chalisa PDF
यहां आपको सभी भाषाओं में श्री हनुमान चालीसा लिरिक्स पीडीएफ पढ़ने को मिलेगी, आप उस पर क्लिक करके पढ़ सकते हैं।
FAQ
Shri Hanuman Chalisa In Different Languages –
यहां आपको भगवान श्री हनुमान चालीसा के बोल विभिन्न भाषाओं में पढ़ने के लिए उपलब्ध होंगे।
- Hanuman Chalisa Lyrics In Telugu
- Hanuman Chalisa Lyrics In Kannada
- Hanuman Chalisa Lyrics in English
- Hanuman Chalisa Lyrics In Hindi
- Hanuman Chalisa lyrics in gujarat
Hanuman Chalisa क्या है ?
श्री हनुमान चालीसा, भगवान हनुमान की पूजा और स्तुति के लिए एक प्रमुख धार्मिक भजन है जो तुलसीदास द्वारा लिखा गया है। इसमें 40 श्लोक हैं, और यह हिन्दू धर्म के अनुयायियों के बीच प्रसिद्ध है। हनुमान चालीसा का पठन भक्ति और समर्पण के भाव से किया जाता है और इसका मान्यता से हनुमान जी की कृपा और सुरक्षा प्राप्त करने का आशीर्वाद माना जाता है। इसमें हनुमान जी की महिमा, गुण, और उनकी भक्ति के कई पहलुओं की प्रशंसा है।
Hanuman chalisa का पाठ कैसे करें?
श्री हनुमान चालीसा का पाठ करना एक शक्तिशाली भक्ति प्रक्रिया है जो भगवान हनुमान को आराधना करने के लिए की जाती है। यह चालीसा 40 श्लोकों से मिलकर बनी है, और इसे सुनने या पढ़ने से हनुमान जी की कृपा मिलती है। यहां एक सामान्य पथ है जिसका आप हनुमान चालीसा का पाठ करने के लिए अनुसरण कर सकते हैं:
- ध्यान: आपको हनुमानजी का ध्यान करना चाहिए। इसके लिए एक आकाशगंगा, मंदिर या हनुमानजी की मूर्ति को देख सकते हैं।
- श्री हनुमान चालीसा पाठ: हनुमान चालीसा का पाठ करते समय, आप ध्यान से श्लोकों को सुनें या पढ़ें। ध्यान दें कि आप स्पष्ट और सुषमय ध्वनि में पठ रहे हैं।
- भावना से पाठ: जब आप पाठ कर रहे हैं, तो अपनी भावना को बहुत गहराई से महसूस करें। आप हनुमानजी से अपनी मनोकामनाएं मांग सकते हैं और उनसे अपने जीवन में सार्थकता की प्राप्ति के लिए प्रार्थना कर सकते हैं।
- आरती और स्तुति: हनुमान चालीसा के पाठ के बाद आप हनुमानजी की आरती और स्तुतियों का भी पाठ कर सकते हैं। इससे भक्ति बढ़ सकती है और आपका मानसिक स्थिति सुधर सकता है।
- समापन: पाठ के बाद, धन्यवाद अर्पित करें और आपके भगवान हनुमान के प्रति अपनी श्रद्धांजलि अर्पित करें।
यदि आपको संभावना हो, तो हनुमान चालीसा का पाठ दिन में एक बार करना बहुत ही शुभ है, और यह आपके जीवन में सकारात्मक परिवर्तन ला सकता है।
Hanuman जी कौन है ?
हनुमान जी हिन्दू धर्म में एक भगवान के अवतार और वानर सेनापति के रूप में माने जाते हैं। वे भगवान राम के भक्त और सच्चे सेवक थे, जो रामायण महाकाव्य में महत्वपूर्ण भूमिका निभाते हैं। हनुमान जी को बल, वीर्य, विवेक, भक्ति, और सेवा का प्रतीक माना जाता है। उनकी भक्ति और समर्पण का प्रतीक, भक्तों में आदर्श बना हुआ हनुमान जी हमें उत्कृष्टता और सेवा का मार्ग दिखाते हैं।
हनुमान जी को आदिकाव्य रामायण, महाभारत, पुराणों, और अन्य हिन्दू धर्मिक ग्रंथों में भी उच्चतम पूज्यता दी गई है। उन्हें वीर हनुमान, बजरंगबली, आदि नामों से भी जाना जाता है। हनुमान वानरों के राजा केसरी और उनकी पत्नी अंजना के छः पुत्रों में सबसे बड़े और पहले पुत्र हैं। रामायण के अनुसार वे जानकी के अत्यधिक प्रिय हैं। इस धरा पर जिन सात मनीषियों को अमरत्व का वरदान प्राप्त है, उनमें बजरंगबली भी हैं। हनुमान जी का अवतार भगवान राम की सहायता के लिये हुआ।